Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różki francuskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
ser żółty 100 g
sól gruboziarnista 2 łyżeczki
żółtko jajek 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Różki francuskie

Najpierw rozróż powinno to potrwać ok 20 minut , stolnicę wysypać mąką i rozwałkuj pokrój na równe trójkąty . Żółtka wymieszaj z łyżką zimnej wody i szczypty soli , ser pokrój w cienkie długie słupki . Trójkąty ciasta posmaruj na brzegach żółtkiem za pomocą pędzelka i na każdym trójkącie umieść pasek sera , zwiń różki zaczynając od najkrótszego boku . Posmaruj rogaliki resztą żółtka i posyp grubą solą pieczemy do 25 minut w temp. 200 st A jak będziemy podawać to możemy dekorować gałązkami majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.10.2011 21:51
musza byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak