Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z KURCZAKA

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1o szt
filet z kurczaka 60 dkg
papryka czerwona 1 szt
cebula 3 szt
wino czerwone 200 ml
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżeczki
sos pieczeniowy 1 opakowanie
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z KURCZAKA

Mięso myjemy i kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą i oliwą.N a około 30min wstawiamy do lodówki. Cebulę kroimy i podsmażamy na oliwie.Dodajemy mięso,smażymy aż się zrumieni.Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Dusimy około 10minut,a następnie dodajemy pokrojoną w plastry paprykę.Dusimy,wlewamy wino.Sos mieszamy z woda wlewamy do mięsa.Dusimy około 10minut .Podajemy z pieczuwer lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 16.12.2011 09:28
dobre
aga130982 07.12.2011 10:31
pycha
aga130982 07.12.2011 10:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak