Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEGUSEK

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
cukier 20 dkg
mak 15 dkg
jajko 4 szt
margaryna 1 szt
mleko 1 szkl
proszek do pieczenia 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: PIEGUSEK

Margarynę utrzeć z żółtkami,cukrem,dodać mąkę i proszek,suchy mak,mleko, na końcu pianę z białek.Całość wymieszać dokładnie i wylać na blachę.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak