Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel z makiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 50 g
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 5 łyżek
jajko 1 sztuka
mleko 100 ml
masa makowa 1/2 puszki
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel z makiem

Margarynę rozetrzeć z cukrem, mąką i proszkiem do pieczenia (powstanie coś w rodzaju kruszonki)następnie dodać jajko i mleko, zagnieść ciasto.
ciasto cienko rozwałkować i na całej powierzchni rozsmarować masę makową następnie założyć boki i zwinąć jak roladę, piec około 40 min w temp. 180-190 st, po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak