Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
mąka pszenna 3/4 szkl.
mąka ziemnieczana 1/4 szkl.
ocet 1 łyżka
cukier 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
argaryna do wysmarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort.

Kroki postępowania

1
Białka ubić na sztywno.
Krok 1 - Biszkopt na tort. foto
2
Żółtka wyrobić z octem i proszkiem do pieczenia.
Krok 2 - Biszkopt na tort. foto
3
Do ubitych białek dodać cukier nadal miksując, potem żółtka i miksować.
Krok 3 - Biszkopt na tort. foto
4
Następnie powoli dodawać mąki i miksować.
Krok 4 - Biszkopt na tort. foto
5
Ciasto wylać na wysmarowaną formę.
Krok 5 - Biszkopt na tort. foto
6
Piec w prodiżu 25-30minut.
Krok 6 - Biszkopt na tort. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak