Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka pod serową pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża
cebula
ser żółty kilka plastrów
majonez kilka łyżek
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka pod serową pierzynką

pierś z kurczaka umyć i pokroić w plastry delikatnie rozbić,posypać przyprawą do kurczaka,pieprzem ziołowym,papryką słodką,bazylią i majerankiem,cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę,przyprawione plasterki piersi z kurczaka układać w naczyniu żaroodpornym posypać posiekaną cebulą przykryć plastrami sera,po wierzchu posmarować majonezem i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.25min.piec bez przykrycia.podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.01.2014 11:22
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak