Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbatnikowe trójkąty z masą budyniową i galaretką

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 24 szt.
budyń waniliowy 2 szt.
galaretka wiśniowa 1 szt.
galaretka cytrynowa 1 szt.
mleko 800 ml
masło 12 dag
cukier 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Herbatnikowe trójkąty z masą budyniową i galaretką

Galaretki przyrządzić według przepisu na opakowaniu, używając 3/4 sugerowanej ilości wody. Pozostawić, aby stężały. Pokroić w kostkę.

600 ml mleka zagotować z cukrem. Dodać pozostałe mleko wymieszane z proszkiem budyniowym. Zagotować, zestawić z ognia i ostudzić.

Masło ucierać na małych obrotach miksera. Cały czas ucierając dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Gdy masa będzie gładka - delikatnie wymieszać z kostkami galaretek.

Ułożyć 8 herbatników. Na każdy nałożyć po porcji przygotowanej masy. Na masie ułożyć po herbatniku, ponownie po porcji masy i na samym wierzchu herbatniki. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem każde ciastko przekroić na połowę, aby powstały trójkąty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 10.02.2012 09:14
Przepysznie wyglądają.Muszę wypróbować ten przepis.
Gosia40 09.11.2011 22:57
Łatwe i pyszne:)
iziona 26.10.2011 08:34
Wygląda bardzo apetycznie .
kasiunia1988 25.10.2011 21:49
wygląda apetycznie chyba spróbuję zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak