Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z lubczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 1 litr
masło stołowe 2 łyżki
śmietana 18 proc 100 ml
mąka 2 łyżki
koperek
Gałka muszkatołowa cała Prymat
duży seler 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z lubczykiem

Umyty seler pokroić w cienkie plastry, dusić na rozgrzanym maśle. Następnie wlać bulionu i dusić przez około 30 minut. Doprawić pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki i lubczyk. Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do zupy. gotować jeszcze przez około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
LuKaSz4761 08.06.2012 10:12
dziekuje
Kaja35 24.04.2012 08:15
super
Kaja35 24.04.2012 08:15
super
Kaja35 24.04.2012 08:14
super
Kaja35 24.04.2012 08:14
super
Kaja35 24.04.2012 08:14
super
mic 16.12.2011 12:44
z lubczykiem:)
Chojłówna 02.11.2011 11:20
ciekawe:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak