Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ascetyczna surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
oliwa 5 łyżek
ocet winny 2 łyżki
czosnek 2-3 ząbki
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ascetyczna surówka z kapusty pekińskiej

ajpierw polecam zrobić sos - ponieważ warto by po przygotowaniu \"odstał\" swoje w lodówce, by smaki się wymieszały i nabrały mocy. Do słoiczka wlewamy oliwę, ocet winny, dodajemy sól, zioła prowansalskie, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zakręcamy słoiczek i energicznie wstrząsamy, aby wymieszać składniki. Chowamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie myjemy kapustę i kroimy ją na drobne paski. Przed podaniem polewamy ją gotowym sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.11.2011 16:26
smaczna
kate.500 06.11.2011 16:26
smaczna
IKrakowianka 26.10.2011 11:53
mniam-lubię takie surówki z dodatkiem czosnku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak