Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały gulasz

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pieczarek (świeżych lub ze słoika) 1,5 kg
czosnek 3 ząbki
ziele angielskie 3 ziarenka
śmietana 12% 1 mała
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biały gulasz

Filety usmażyć na patelni(mogą być też filety z kurczaka ), resztę składników wrzucić osobnego garnka ii dusić na wolnym ogniu. Następnie dodać mięso i zalać śmietaną rozmieszaną z mąką. Gotować przez 2 minuty i odstawić. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak