Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z wloszczyzny 1 litr
cebule 5 szt
mąka 2 łyżki
tarty ser 3 łyżki
sól, pieprz
olej
grzanki 1 szklanka
pieczywo razowe 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę lekko podsmażyć na maśle a pod koniec wymieszać z mąką i zrumienić. Następnie zalać zimnym wywarem doprawić do smaku i gotować 25 minut. Garnki włożyć do żaroodpornego naczynia, zalać zupa i posypać tartym serem. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 01.01.2012 12:31
takiej zupy nie jadlem
wazka 30.12.2011 00:06
ale zdrowa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak