Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż po góralsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 4 torebki
masło 3 łyzki
bryndza 30 dag
śmietana gęsta 10 dag
jajko 3 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat trochę
dymki ze szczypiorkiem 3 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryż po góralsku

ryz ugotuj w rosole z kostki i wymieszaj z masłem i ostudź.Bryndze utrzyj na krem z jajkami śmietaną i posiekanymi dymkami,dodaj ser i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Formę do zapiekania natłuść włóż do niej zapiekankę posyp z wierzchu wiórkami masła i zapiekaj ok 30 min w ciepłym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak