Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos sliwkowy do zapiekanki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 2 łyżki
cebula 1
chrzan 1 łyżka
śmietana
sól
pieprz
msło do smażenia
wino czerwone 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sos sliwkowy do zapiekanki

Powidła mieszamy z uduszoną na maśle cebulką.Dodajemy chrzan i łyżkę czerwonego wina.Dodajemy łyżkę śmietany i doprawiamy do smaku.Świetnie smakuje z serem i drobiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 20.05.2013 23:39
Lubię zestawienie mięsa z sosem owocowym - warto wypróbować.
cooleczka 03.03.2012 19:48
ja bym jeszcze spróbowała w połączeniu np. z pieczonym w rękawie schabem :)
halinka1011 25.10.2011 18:53
świetny przepis
halinka1011 25.10.2011 18:53
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak