Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paszteciki jarskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciaso francuskie 45 dkg
pieczarki 25 dkg
ser feta 30 dkg
olej
żółtko jajek 1
cebula
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: paszteciki jarskie

Ciasto rozmrozić .Cebulę, paprykę i pieczarki poddusić na oleju.Przestudzone mieszamy z drobno posiekaną fetą i doprawiamy ziołami i pieprzem.Nadzienie układamy na połówce ciasta i przykrywamy drugą.Lepimy brzegi.Pasztecik smarujemy żółtkiem i pieczemy 20 minut w temperaturze 200stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.11.2011 10:17
paszteciki lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak