Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt.
sok pomidorowy 1 litr
boczek wędzony 200 gram
cebula biała 1 szt.
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 4 łyżki
sól do smaku
cukier drobny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia z boczkiem

Dynię obrać, wykroić miąższ, pokroić w kostkę. Na dno garnka wlac 3 łyzki wody, na to dynię i gotowac ją do miekkości. Zalać ugotowaną dynię przecierem pomidorowym. Na patelni usmażyć pokrojony w plasterki cienko boczek, dodać pokrojona w kostkę cebulę. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę. Do boczku dodać troche wywaru z dyni, wymieszać. Całość przelać do garnka z dynią i sokiem pomidorowym. Dobrze wymieszać, przyprawić wg upodobań. Na koniec dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak