Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 szt
mleko 1 szk
cukier 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
dżem truskawkowy 5 łyżeczek
żółtko jajek 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka w sosie

Z jabłek wydrążyć gniazda nasienne. W otwory włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min. Żółtko utrzeć z cukrem, dodać mąkę i zalać gorącym mlekiem. Podgrzewać do momentu aż sos zgęstnieje. Jabłka zalać sosem ok. 5 min. przed końcem pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.09.2013 07:34
pyszny deser
artur7 27.07.2013 19:07
proste jest zawsze donre
Wafelek2601 19.01.2013 20:23
Zaintrygował mnie ten przepis, więc muszę go wypróbować.
Natalia/tubisiek 17.01.2013 20:35
bardzo lubię :)
Elżbieta17 22.10.2012 22:44
super:)
kate.500 18.10.2012 20:21
pycha
jeta72 21.04.2012 16:27
pychotka!!!
m1monika 04.04.2012 09:48
muszą być pyszne :-)
alaaa 24.02.2012 13:05
bardzo lubię,ale z takim sosem nie próbowałam,ciekawy
barbara11561 26.11.2011 10:41
mmmmm...czuję zapach pieczonych jabłek,pycha:)
Magdalena1110 25.10.2011 19:08
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak