Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa grysikowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
kasza manna 3 łyżki
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 1 kostaka

Przepis i sposób przygotowania na: Masa grysikowa

Kaszę gotować na mleku, na koniec gotowania dodać cukier oraz cukier waniliowy. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie margarynę utrzeć dodając po 1 łyżce grysiku do uzyskania puszystej masy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 10.05.2012 09:11
ooo coś dla maluchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak