Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dyni i kiszonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 300 gram
kapusta kiszona 300 gram
jabłko winne 1 szt.
cytryna 1 szt.
cukier 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
olej sojowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dyni i kiszonej kapusty

Dynię i jabłka obrać, usunąć miąższ i gniazda nasienne. Zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cytryne sparzyć. Sokiem z cytryny skropić dynię i jabłko. Kapustę kiszoną opłukać i pokroić drobno, dodać do dyni. Dodać cukier, olej, natkę pietruszki oraz startą skórkę z cytryny. Wszystko starannie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 25.10.2011 16:55
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak