Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 kg
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
koper 1 szt.
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
marchew 1 szt.
woda 4 szkl.
ocet 1 szkl.
cukier 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w occie

Cukinie obrać, pokroić wg uznania - w paski lub w plasterki. Włożyc do słoików, dodać przyprawy - ziele, gorczyce ziarnistą, liść laurowy, koper, czosnek, marchew (pokrojoną w plasterki). Przyrządzić zalewę z wody, octu, soli i cukru. Zalać cukinię w słoikach zalewą. Pasteryzować słoiki około 20 min. od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa/kalapurtka 14.03.2012 23:26
pycha
Wacław 01.12.2011 19:34
fajny przepis !
pacpaw 13.11.2011 19:48
cukinia na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak