Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 szt.
ocet 2 szkl.
cukier drobny 1 kg
sól 1 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 1 opak.

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w occie

Dynię nalezy obrać, usunąć dokładnie miąższ, pokroić w niedużą kostkę -posypać cukrem i zalać octem 10%. Pozostawić w chłodnym miejscu na noc. Następnie gotować dynie ok.15 minut. Dodać goździki oraz kwasek i sól, i gotować jeszcze 5 min. Przełożyć do słoików i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DanutaS 07.01.2012 11:36
znakomity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak