Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem cytrynowy do placka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
mleko 2 szkl
cukier 1/2 szkl
sok z cytryny
spyrytus 1 kieliszek
cytryna 2 szkl
wino 1 kieliszek
budyń śmietankowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: krem cytrynowy do placka

zagotować szklankę mleka z cukrem i łyżką masła dodajemy rozprowadzony w pozostałym mleku budyń zagotować schłodzimy masło ucieramy na masę dodajemy budyń doprowadzamy do smaku cytryną i alkoholami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 30.06.2012 09:03
ciekawy krem
malaczarna23 10.11.2011 08:22
super
anja3107 26.10.2011 12:31
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak