Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórków konserwowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 8
cebula czerwona 0.5
kapusta pekińska 0.5
majonez 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórków konserwowych

Kapustę pekińską bardzo drobno szatkujemy, po czym ją zasalamy i odstawiamy na godzine. Ogórki razem ze skórką ucieramy na grubych oczkach, przy czym końcówki ogórków wcześniej odcinamy. Obraną cebulę kroimy w cieniutkie półplasterki. Kapuste pekinską odciskamy, dodajemy do niej pokrojone warzywa oraz majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Gotową surówkę podajemy do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.02.2012 10:04
smaczna surówka do drugiego dania.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak