Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron czerwony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
jajko 2
buraki ćwikłowe 2
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron czerwony

Buraki obieramy, kroimy w mniejsze kawałki i wyciskamy z nich sok w sokowirówce, do mąki wbijamy jajka, dodajemy szczypte soli i ok 5 łyzek soku z buraków lub wiecej w razie potrzeby (jeśli braknie soku mozna dodać wode, ale lepiej przygotować wiecej soku). iasto zagnitamy i cienko wałkujemy, pozostawiamy godzine do wyschnięcie, następnie kroimy go w prostokąty np na łazanki lub za pomocą maszynki robimy makaron nitki. Gotując go dodajemy szczypte kwasku lub sok cytryny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.11.2012 07:31
fajny pomysł
rosik93 09.07.2012 00:34
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak