Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 szklanka
cebula 2
groszek 1 puszka
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1/2
papryka zielona 1/2
papryka żółta 1/2
sól
pieprz
olej 1 łyżka
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z warzywami

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Po ugotowaniu ryż odcedzamy i studzimy.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Paprykę myjemy i oczyszczamy z nasionek, które znajdują się w środku i kroimy na paski. Na rozgrzany olej na patelni wrzucamy cebulę oraz paprykę i dusimy kilka minut, aż trochę zmiękną. Kukurydzę i groszek z puszki odcedzamy i razem z ryżem i podsmażonymi warzywami dajemy do miski. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 28.10.2011 08:16
kiedyś zrpobię
malaczarna23 26.10.2011 07:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak