Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur biały 1/4l
pieczarki 15dag
marchew 1szt
pietruszka 1szt
wędzony boczek 50dag
szynka 10dag
kiełbasa 10dag
schab pieczony 10dag
jaja 3szt
śmietana 0,5szklanki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

W półtora litra wody ugotować boczek, wyjąć, a do wywaru włożyć starte na tarce warzywa i pokrojone pieczarki. Gdy warzywa będą miękkie wlać żur i śmietanę, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Na kilka minut przed podaniem włożyć pokrojony w paski boczek, szynkę, schab i kiełbasę. Dodać ugotowane na twardo jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 01.11.2011 22:04
pyszności
Ewa95 31.10.2011 09:54
ciwkawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak