Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1,5l
tłuszcz 1łyżka
cebula 1szt
kasza manna 2łyżki
mąka 3łyżki
koperek 2pęczki
natka pietruszki
śmietana 0,5szklanki
jajko 1szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowa

Cebulę drobno pokroić i przesmażyć. Połączyć starannie kaszę mannę, mąkę,jajo,cebulę, przyprawy i natkę. Z ciasta formować łyżeczką kluski i kłaść na wrzący wywar. Gotować mieszając. Łyżkę mąki rozprowadzić w śmietanie, wlac do zupy i chwilę gotować. Do wrzącej zupy wsypać drobno posiekany koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak