Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kaszy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanka
ser żółty 30 dag
sól
margaryna
śmietana 12% 1 szklanka
boczek 30 dag
ser biały 30 dag
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kaszy

Kaszę gotujemy. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju. Żółty ser ścieramy na tarce z grubymi oczkami, a ser biały rozdrabniamy. Do brytfanki albo naczynia żaroodpornego dajemy warstwami, kaszę, ser biały, boczek, kaszę i polewamy śmietaną, a na koniec posypujemy serem białym, który później stopi się. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 04.01.2012 21:01
super
pioge7 15.11.2011 07:27
bomba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak