Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapustnica

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 50dag
cebula 1szt
czosnek 4szt
grzyby suszone 3szt
mąka
śmietana
Liść laurowy suszony Prymat 1szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bekon 40dag wędzony
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapustnica

Wędzony bekon i kapustę gotować z przyprawami, cebulą i grzybami ok. 1 godz. Miekkie mięso wyjąć pokroić na kawałki i włożyć do zupy ponownie. Dodać paprykę i zagęścić zupę śmietaną z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak