Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z lopatki wieprzowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 gram
śmietana 18 proc 100 ml
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z lopatki wieprzowej

Lopatke umyc, osuszyc i pokroic w kostke.Podsmazyc na zloty kolor na lyzce oleju. Kostke rosolowa rozrobic w szklance wody i zalac zarumienione miesko. Dusic ok 60 minut na wolnym ogniu. Doprawic do smaku wg uznania sola i pieprzem, ja dodaje jeszcze rozmaryn. Zaciagnac smietana.Podawac z ziemniaczkami i ogorkami kiszonymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 25.10.2011 19:42
smaczny gulasz
halina17 25.10.2011 12:36
dobry gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak