Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki serowe do piwa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło lub margaryna 7 dag
płatki owsiane 2 szklanki
drobno starty ostry ser 1 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól - -
estragon 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki serowe do piwa

Masło stopić i przestudzić. Pozostałe składniki połączyć w misce i wyrobić z jajkiem i masłem na gładkie ciasto. Blachę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Z ciasta formować paluszki i układać na blasze lub ją wylepić całym ciastem. Piec 30 min. W temperaturze 190°C. Po upieczeniu placek pokroić na paluszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 27.10.2011 22:03
dobre
agnieszka214 06.09.2011 16:55
mniam
jolita 06.08.2011 09:17
mniam
agogo2 05.07.2011 23:02
super
Jaheira11 03.06.2011 23:50
szkoda, że nie ma zdjęcia
artur7 19.05.2011 06:51
ciekawe połączenie
berys18 11.04.2011 08:46
intrygujacy przepis
berys18 11.04.2011 08:46
intrygujacy przepis
Ewelina38 20.03.2011 20:24
ciekawy przepis, aż pozwoliłam go sobie dodać do swojej książki :) i zapewne wkrótce wypróbuję ....
fasola 05.01.2011 19:00
Koniecznie musze wyprobowac przepis
Babciagramolka 21.12.2010 09:03
Ba - jeszcze żeby mi toktos upiekł
Barbara55 24.08.2010 15:23
ciekawe
christopher1 14.08.2010 11:49
Do piwka jak najbardziej wskazane :)
MAŁGORZATA108 22.06.2010 20:02
Dobre,dobre....
Krzysztof42 12.05.2010 15:11
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak