Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta parzonka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 3 kg
sól 6 dek
woda 2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta parzonka

Kapustę szatkuljemy ,mieszamy z solą ,układamy w kamiennym garnku. Następnie zalewamy wrzącą zalewą ,ugniatamy lekko , nakrywamy i przyciskamy . Zostawiamy do ukiśnięcia.
Jest to kapusta kiszona do szybkiego zużycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 22.11.2012 21:51
dobry zapas
barbara11561 02.09.2012 12:37
w taki sposób nie kisiłam jeszcze kapusty:)
maciek7 03.02.2012 19:22
super
teresa18 03.01.2012 20:05
dobra
teresa18 03.01.2012 20:05
dobra
jeta72 18.12.2011 17:37
smaczna
agata1722
agata1722 01.12.2011 13:13
dobra jest
agata1722
agata1722 01.12.2011 13:13
dobra jest
piotereq 28.11.2011 17:04
fajna
owca441 11.11.2011 18:48
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak