Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mleko karmelowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 1 szklanka
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: mleko karmelowe

Na suchej patelni rumienimy 1 łyżkę cukieru na brązowy kolor .Odstawiamy z ognia i ostrożnie wlewamy 4 łyżkiwody , zagowujemy. Jajka wybijamy do miski dodajemy ciepłe mleko,cukier i karmel, rozmącamy. Płynem napełniamy wysmarowane masłem kubki kamionkowe. Do płaskiego garnka wlewamy wodę do3/4 wysokości ustawionych w nim kubków z mleczkiem . podgrzewamy tak długo aż masa zgęstnieje. Wyjmujemy z wody studzimy, Zimne obkrawamy i wyjmujemy na talerzykii polewamy sokiem owocowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 01.07.2012 14:23
własnej roboty najlepsze
Anna152 30.06.2012 08:20
mniam mniam
jeta72 30.04.2012 09:31
fajne
Elżbieta17 16.03.2012 10:00
ciekawy pomysł:)
smakoszek 26.12.2011 14:32
super
misia53 25.12.2011 23:44
interesujące
joanna77 08.12.2011 14:03
super
owca441 24.11.2011 21:41
pyszny deser
barbara11561 06.11.2011 06:59
bardzo ciekawe
edi 29.10.2011 19:56
bardzo smaczne:)
kuklik 29.10.2011 15:25
interesujące
zielonamorelka 24.10.2011 23:10
zrobiłam i się trochę przesłodziłam heh ale dobre w niewielkiej ilości było

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak