Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier czekoladowy do ciast

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
kakao 4 łyżki
margaryna 1 łyżka
aromat pomarańczowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier czekoladowy do ciast

W rondlu podgrzać mleko, wsypać cukier, kakao i mieszać tak długo aż się rozpuści. Następnie dodać margarynę. Mieszać nie gotując do uzyskania jednolitej masy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 05.12.2011 10:19
Pycha
Reda 05.12.2011 10:19
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak