Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serem na gorąco

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 10 dag
ser biały 30 dag
śmietana 30% 50 ml
rodzynki
cukier
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serem na gorąco

makaron wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy go do miękkości przez ok 15 minut, następnie go odcedzamy. Ser biały mielimy, dolewamy do niego śmietankę i podgrzewamy cały czas mieszając, następnie dodajemy cukier do smaku, rodzynki oraz 2-3 szczypty cynamonu. Podgrzewamy ser i kiedy jest gorący i dobrze smaczny to zestawiamy z ognia. Ciepły makaron układamy na talerzach i polewamy gorącym sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 13.01.2013 07:16
to z pewnością smaczne....
caroline1983 05.11.2011 16:53
kiedys jadłam podobne danie, jest to fajny pomysł na makaron :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak