Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krewetki w maśle

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krewetki mrożone 1 paczka
masło do smażenia
mąka
sól
pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: Krewetki w maśle

Krewetki rozmrażamy i przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią. Na naczynie płaskie wsypujemy mąkę (można do mąki wsypać ulubioną przyprawę, np. curry albo czosnkową). Przyprawione krewetki obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy masło. Gdy masło rozpuści się i będzie gorące, wrzucamy krewetki. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 23.03.2012 16:10
wole z czosnkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak