Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik wawelski

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 gramów
jajko 2 sztuki
cukier 1 szklanka
dżem śliwkowy 25 dag
mleko 1 szklanka
kakao 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 opakowania
mąka pszenna 300 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik wawelski

Jajka utrzeć z cukrem i margaryną. Dodać stopniowo mąkę wymieszaną z sodą, mleko, kakao, przyprawę do piernika i dżem. Wymieszać dokładnie ciasto.

Piec w podłużnej formie (25x15cm) wysmarowanej tłuszczem, przez około 40 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.12.2011 09:06
pyszny !
Teresa19 22.11.2011 11:48
wypróbuję
Reda 07.11.2011 10:22
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak