Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mąka 3 szklanki
margaryna 25 dag
orzechy włoskie 25 dag
proszek do pieczenia 3 łyżki
białko 8 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z orzechami

Z białek ubić pianę, pod koniec dodać cukier waniliowy. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i dolać stopioną zimną margarynę. Dodać sparzone, obrane i posiekane orzechy i całość zmieszać. Ciasto włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 06.01.2012 12:50
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak