Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks miodowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
miód pitny 1/2 szklanki
masło 1/4 kostki
jajko 5 sztuk
rodzynki 20 dag
ocet 1 łyżeczka
cynamon 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
szczypta soli
proszek do pieczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Keks miodowiec

Jajka, miód, masło oraz sól utrzeć. dodać ocet, cukier waniliowy, cynamon oraz rodzynki i stopniowo wsypywać wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tarta i piec około 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.01.2012 09:19
super przepis, zwłaszcza intryguje mnie dodatek miodu pitnego, którego jestem fanką :)
aacaac 02.11.2011 08:15
mniam
halinka1011 24.10.2011 19:16
świetny przepis
Magdalena42 24.10.2011 19:16
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak