Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 25 dag
słonina 50 dag
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec

Słoninę, karkówkę i cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Słoninę przełożyć do rondla, dodać szklankę wody i podgrzewać do momentu aż skwarki będą przezroczyste. Dodać karkówkę i smażyć przez godzinę, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać cebulę i podsmażyć na złoty koloru. Dodać pieprz i czosnek. Dokładnie wymieszać i przełożyć do kamiennego naczynia. Odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.01.2014 15:01
bardzo maczny
caralajna 25.09.2013 07:40
domowy najlepszy
Wafelek2601 01.03.2012 09:35
świetny do chlebka
alaaa 26.02.2012 18:26
do tego świeży chlebek,pycha
smakoszek 10.01.2012 22:57
pyszny
Magdalena1110 24.10.2011 18:19
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak