Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po góralsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 1/2 kg
cebula 2-3 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 1/2 litra
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżki
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
ząbki czosnku 2 szt
kapusta kiszona 20 dag
smalec (do smażenia)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po góralsku

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć i włożyć do rondla. Posiekane cebule udusić na smalcu, dodać paprykę i koncentrat. Wymieszać z mięsem, zalać szklanką bulionu i dusić około godziny na wolnym ogniu. Kapustę wypłukać, żeby nie była kwaśna, odcisnąć, posiekać i wymieszać z mięsem. Dodać kminek, czosnek, szczyptę przyprawy do gulaszu i resztę bulionu. Dusić, aż mięso i kapusta będą miękkie. Podawać z chlebem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak