Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pory duszone z masłem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 800 gram
masło 2 lyzki
bulion 100 ml
so i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pory duszone z masłem

Pory oczyszczamy,odcinamy korzonki i ciemnozielone liscie.Pory kroimy na plasterki i dokladnie pluczemy.
Smazymy pory na masle przez 5 minut na malym ogniu.Wlewamy bulion,doprawiamy sola i pieprzem.Dusimy 20 minut na malym ogniu pod przykryciem.
Zdejmujemy z ognia i podgrzewamy az sos stanie sie gesty.Podajemy do miesa lub ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 11.01.2011 16:04
uwielbiam pory:)
bogumiła3 16.09.2010 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak