Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska z nutą grzybową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
grzyby suszone 1 garść
grzyby leśne 25 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
bułka czerstwa 1 szt
jajko 1 szt
papryka 1/2 szt
boczek kilka plastrów
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
majeranek
oliwa kilka łyżek
mleko kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska z nutą grzybową

Grzyby suszone zalewamy wrzącą wodą- moczymy kilka godzin- odciskamy wodę i siekamy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i grzyby- przyprawiamy Kucharkiem smażymy.
Bułkę moczymy w mleku- odciskamy.
Mięso mieszamy z jajkiem, namoczoną bułką i warzywami- przyprawiamy do smaku.
Foremkę wykładamy plastrami boczku- nakładamy masę.
Pieczemy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.09.2015 07:27
bardzo smacznie
annagebalska 26.08.2012 14:05
ciekawy przepis
Zoso 19.07.2012 20:14
super pieczeń
Rybciia 20.05.2012 15:18
pyszna :-)
jerry1 15.03.2012 16:50
rewelacyjna
Iwona45 14.12.2011 09:26
pieczeń rewelacja
Małgosia6 07.11.2011 10:16
super
Wacław 30.10.2011 11:23
b.fajny przepis !
przejs 26.10.2011 22:29
Dawno nie robiłam pieczeni, a Twoja wygląda bajecznie
calliope 26.10.2011 14:00
fajny pomysł :)
AgaS10 26.10.2011 10:38
bajeczna:)
MAR3STA 25.10.2011 22:50
smaczniutka!
zdzislawa2 25.10.2011 18:52
musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak