Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 10 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 0,5 opak
mięso mielone 300 g
pieczarki 250 g
sól i pieprz
tłuszcz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka faszerowane

Skrzydełka umyć, osuszyć. Ze skrzydełek usunąć kości, lotki zostawiamy z kośćmi. Pieczarki umyć, osączyć, drobno posiekać. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu. Do podsmażonej cebuli dodać pieczarki, sól i pieprz, poddusić jeszcze razem parę minut, ostudzić. Mięso mielone wyłożyć do miski, dodać pieczarki z cebulą, dokładnie wymieszać. Gotowym farszem napełniać skrzydełka. Gotowe skrzydełka mocno obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 2-3 godz, w chłodne miejsce. Układać na blasze, wysmarowanej 2 łyżkami oleju. Piec 1 godz w 190 stop.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 21.06.2012 09:50
smaczne
Justyna Jussstiii 04.11.2011 13:05
super
treonina 24.10.2011 16:24
o znowu coś nowego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak