Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżówka z kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 550 gram
drożdże 50 gram
jajko 1 szt.
cukier drobny 6 łyżek
sól 0,5 łyżeczki
mleko 220 ml
woda 3 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżówka z kruszonką

Drożdże należy rozetrzeć z cukrem, dodać letnie mleko, 3 łyżki mąki. Wszystko starannie połączyć i pozostawić do wyrośniecia. Do już wyrośnietego rozczynu dodać mąkę, roztrzepane jajko, masło,sól,wode, cukier i zagnieść ciasto. Pozostawić do wyrośniecia. Ciasto rozwałkować i wyłożyc do wysmarowanej tłuszczem blachy. Sporządzić kruszonke z 4 łyżek mąki, 2 łyżek masła roztopionego i 2 łyżek cukru kryształ lub cukru pudru. Na ciasto wyłożyc kruszonke. Piec około godziny w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 08.02.2012 13:06
uwielbiam
rutynka 21.12.2011 11:28
Lubię taką!:)
treonina 24.10.2011 16:27
wygląda ekstra!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak