Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z cielęciny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cienkie steki cielęcych 12 szt
oliwki czarne 20 szt
zielona pietruszka 1 pęczek
sok z cytryny
oliwa 6 łyżek
sól, pieprz
plasterki cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z cielęciny

Natkę pietruszki posiekać na drobno, oliwki pokroić w cienkie plasterki, następnie wymieszać z 4 łyżkami oliwy i sokiem z jednej cytryny, doprawić solą, pieprzem. Pozostałą oliwą posmarować mięso, opiekać po 2 minuty z każdej strony, oprószyć solą, pieprzem i lekko skropić z sokiem cytryny. Ozdobić plasterkami z cytryny. Podawać z pastą z oliwek

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.01.2012 11:02
mniam,mniam
mic 31.12.2011 17:50
i to bardzo
Wacław 08.12.2011 12:08
to jest pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak