Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta wloska na rumiano

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 kg
masło 3 lyzki
sól, cukier, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta wloska na rumiano

kapuste oczyszczamy ze zwiedlych lisci,przekrajamy na pol.Usuwamygłąb,pluczemy i kroimy na kawalki.
Kapustezalewamy wrzaca woda.Solimy i slodzimy szczypta cukru.Gotujemy 20 minut i odcedzamy.
Na patelni rozpuszczamy maslo,wkladamykapuste i smazymy na malym ogniu az sie zarumieni ze wszystkich stron.Kapuste doprawiamy i podajemy do wieprzowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 16.12.2011 16:06
super
buksiak12 05.09.2010 16:40
ciekawy przepis
buksiak12 05.09.2010 16:40
ciekawy przepis
Dorota71 05.09.2010 16:18
super danie
Dorota71 05.09.2010 16:18
super danie
Emilia22 05.09.2010 15:51
fajny przepis
Emilia22 05.09.2010 15:51
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak