Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 200 g
mąka 1 i 1/4 szkl
jajko 2 szt
sól do smaku
cukier 4-6 łyżek
śmietana 18 proc 2-3 łyżki
jabłka 4 szt
cukier waniliowy 1 szt
cynamon Prymat do smaku
cukier brązowy do smaku
dżem morelowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa

Masło utrzeć z mąką, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodać 2 żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na ok.45min. Po wyjęciu rozwałkować i wyłożyć nim formę. Ciasto po nakłuciu widelcem piec ok. 30 min w temp.180 stopni. Jabłka obrać pokroić na części i skarmelizować na patelni z cynamonem i brązowym cukrem. Ciasto posmarować dżemem morelowym i wyłożyć na nie jabłka. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 24.05.2012 07:20
super
kate.500 09.11.2011 10:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak