Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane pałki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 5 sztuk
olej 1/4 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól 1/2 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane pałki

Kroki postępowania

1
Z mięsa usunąć skórę i kości, każdy kawałek przekroić na pół.
Krok 1 - Marynowane pałki foto
2
Olej wymieszać z papryką, kolendrą, wyciśniętym czosnkiem, solą, sosem sojowym i ziołami. Marynatą zalać mięso, wymieszać i odstawić na min. 12 godzin do lodówki.
Krok 2 - Marynowane pałki foto
3
Na patelni rozgrzać olej, kłaść mięso, polać marynatą, w której się marynowało.
Krok 3 - Marynowane pałki foto
4
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Marynowane pałki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 05.01.2012 12:39
pyszne mięsko
ewelinapac 23.11.2011 19:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak