Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca nadziewana jakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

słonina 5 dag
szynka 5 dag
jajko 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
olej 1/3 szklanki
borowiki 3 łyżki
cielęcina bez kości 1 cienki płat
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca nadziewana jakami

1 kg cielęciny bez kości rozbić na cienki płat, natrzeć przyprawą do pieczeni Prymat (1 łyżeczka), posypać 3 łyżkami rozkruszonych borowików suszonych i pokryć słonina pokrojoną na cienkie plastry (5 dag). Szynkę (5 dag) i 2 jajka ugotowane na twardo drobno posiekać, dodać 1 łyżeczkę tymianku Prymat, 1 surowe jajko, doprawić pieprzem czarnym mielonym Prymat i wymieszać. Powstałą pastą posmarować plasterki słoniny. Mięso ciasno zwinąć, obwiązać bawełnianą nicią i ułożyć w brytfannie wysmarowanej olejem. Mięso także natrzeć olejem. Piec ok. 1 godz. 20 min., w piekarniku nagrzanym do temp. 180°C, często podlewając powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 11.06.2011 23:39
pyszności
Adamorek 22.05.2011 12:33
i smaczne
Adamorek 22.05.2011 12:33
i smaczne
gosia561 22.03.2011 01:50
interesujące
Magdalena80 21.01.2011 22:48
ciekawe co z tego wyjdzie..
Jaheira11 21.01.2011 22:39
ciekawy przepis
szajba2 11.01.2011 15:40
jaka ta pieczeń?
Tika4444 03.12.2010 10:40
fajnie wyszło - jaki z jajek
rakow2
rakow2 06.10.2010 15:51
cielęcinę jeszcze dostanę ale mięso z jaka?
Barbara55 23.08.2010 13:18
może też być pieczeń z jaka nadziewana cielęciną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak