Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Izaura

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
kakao 3 łyżki
palma 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier waniliowy 30 gram
jajko 4 sztuki
woda 5 łyżek
masa
jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
palma 1/2 kostki
wiórki kokosowe 1 szklanka
twaróg 60 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Izaura

Kroki postępowania

1
Ciasto: Palmę, cukier, cukier waniliowy, kakao i wodę zagotować, gotować na małym ogniu 5 minut. Ostudzić, dodać żółtka, wymieszać, odlać 1/2 szklanki na polewę.
Krok 1 - Izaura foto
2
Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę ubitą z białek. Delikatnie wymieszać, wylać do wysmarowanej formy.
Krok 2 - Izaura foto
3
Masa: Twaróg połączyć z resztą składników (palmę stopić). Masę wyłożyć na ciasto.
Krok 3 - Izaura foto
4
Piec w 180 stopniach przez ok. 60 minut. Ostudzić, polać pozostawioną masą.
Krok 4 - Izaura foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 11.03.2014 22:54
Ależ to ciasto smakowicie wygląda.
Wojt@s
Wojt@s 04.10.2013 11:53
muszę sam spróbować
lara 29.05.2013 15:31
robię według podobnego przepisu, warto!
Renataj 19.12.2011 01:02
Kiedyś piekłam to ciasto ale było to dość dawno. Dzięki za przypomnienie przepisu bo ciasto było pyszne.
Weronika_eM 08.11.2011 21:02
przepyszne ciasto
ewasylwia 25.10.2011 16:25
Jak ja tego ciasta dawno nie jadłam
Magdalena67 24.10.2011 21:58
Ciasto wygląda pysznie, skąd ta nazwa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak